AFFILIATE MARKETING

Wat is het?

Jan houdt van hardlopen. Hij bezoekt een informatieve website over dit onderwerp en ziet een banner naar een webshop die mooie hardloopschoenen verkoopt. Hij klikt op de banner en koopt uiteindelijk een Nikes. De informatieve website krijgt een vergoeding per klik op deze advertentie: dit noemen we affiliate marketing.


Win-win-win!

Affiliate marketing is een prestatiegerichte vorm van adverteren - 'no cure, no pay' - waarmee je op een groot aantal websites te zien bent. Deze vorm van online adverteren wordt over het algemeen gebruikt in de B2C markt. De eigenaren van deze websites verdienen hiermee een commissie, welke verschillende vormen kan hebben. Dit kan een opbrengst per klik of per lead zijn die voortkomt uit de advertentie. Uiteindelijk is het een win-win-win situatie: jij vergroot je bereik, de publisher verdient eraan en de consument profiteert van het 'doorklik gemak' en eventuele aanbiedingen. Naast het adverteren op websites kun je ook denken aan het inzetten van nieuwsbrieven voor affiliate marketing.

Wat we voor je doen

PANGAEA heeft een groot netwerk van websites waarop je jouw advertenties kunt plaatsen. Deze websites zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, wat het eenvoudig maakt om een selectie te maken van websites die aansluiten op jouw campagne. Hiermee kun je een nog groter deel van je doelgroep bereiken. Het handige van affiliate marketing is dat je precies kunt zien wat het resultaat is, zoals bijvoorbeeld het bereik en het aantal sales.


"Maar is dit wel iets voor mijn organisatie?". Jazeker! Bel of mail ons maar eens. We vertellen je er graag meer over.