AMBITIE

Achtergrond 1995-2015


PANGAEA is in 1995 gestart als een van de eerste internetbureaus van Nederland. PANGAEA is opgericht door Bas Kroontje. Wat Bas een sterke online leider maakt is het combineren van twee werelden: techniek en marketing. Bas heeft Elektrotechniek gestudeerd op de Technische Universiteit Delft en Bedrijfskunde op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Deze achtergrond is zeer handig gebleken in de internetwereld waar deze twee gebieden naadloos met elkaar moeten samenwerken om succesvol te zijn.


Vandaag de dag dragen ongeveer 35 internetspecialisten bij aan het succes voor onze klanten.


PANGAEA Internet Marketing Model

Het PANGAEA Internet Marketing Model is leidend in alles wat we doen voor onze klanten. Strategy - Traffic - Convert & Execute - Grow. Als al deze onderdelen geoptimaliseerd zijn is succes een logisch gevolg.


Focus tot 2015

PANGAEA heeft altijd een zeer brede focus gehad om maximaal te leren van alle branches. En dat is goed gelukt. Wat we hebben geleerd in de retail en FMCG hebben we succesvol geïmplementeerd in de Hotel branche. Wat we hebben geleerd van e-learning en e-commerce is nu ook succesvol in e-health.


Oprichting KMGroup BV - Internet Investments

We kregen als PANGAEA steeds vaker de vraag of we wilden investeren in start-ups en of we afgerekend wilden worden op basis van het succes van de website. Ja, leuk!


Om deze reden is de KMGroup - Internet Investments opgericht. In 2008 hebben we onze eerste exit gerealiseerd met VCANederland BV, BHVNederland BV en NBSNederland BV. Deze bedrijven zijn verkocht aan Kiwa NV. Juni 2016 hebben we KortingIsLeuk BV verkocht aan Sanoma Digital The Netherlands. Naast het feit dat we hier erg trots op zijn geeft dit ook weer een extra impuls om altijd de meest innovatieve Digital Agency te zijn.


SCRUM - 2016

In 2016 zijn we als bedrijf volledig overgestapt op de SCRUM werkwijze. SCRUM is bedoeld voor innovatieve bedrijven die bij aanvang van een project nog niet precies weten wat het resultaat gaat worden. Hiermee kunnen we snel inspelen op nieuwe ideeën en innovaties. Dit werkt top!

Ambitie 2016-2017


Your online Success is our goal

Dit is en blijft onze focus. We bedenken iedere dag nieuwe manieren om onze klanten nog succesvoller te maken. Dat maakt ons blij!


Trendsetter

In 2014 en 2015 is de voornaamste focus van PANGAEA geweest om een stevige basis te zetten met het technische platform en het structureren van ons bedrijfsproces. Dat heeft de weg vrijgemaakt voor de volgende stap in onze ambitie om dé online trendsetter te zijn op het gebied van Digital. Zowel op het gebied van Techniek (met AI, React JS, Elastic) als met Marketing (Programmatic, heatmaps, Hyper Personalisatie).


Innovatie

Met behulp van Artificial Intelligence willen we de websites en webshops slimmer in laten spelen op de behoefte van de bezoeker. AI bepaald de logische paden door een website en ook de opbouw van de pagina's. Alles in het teken van verbeterde conversie. Hyper personalisatie draagt ook bij aan een verbetering van de conversie. Met behulp van IFTTT (If This Then That) past de website zich aan op basis van de gegevens die we van de bezoeker weten.


Voor hotel websites zijn we de laatste hand aan het leggen voor de geïntegreerde Booking Engine. Dat betekent dat de bezoeker van de website niet meer naar een externe Booking Engine hoeft te gaan om daadwerkelijk te boeken. Het resultaat? Een verdubbeling van de conversie!


Daarnaast staan er nog veel andere innovaties op de kalender voor de komende periode. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op.


Focus 2016 en verder

De focus voor het komende jaar ligt op B2C, B2C e-commerce en (internationale) hotels en hotelketens. Uiteraard zullen we andere branches ook blijven bedienen om onze kennis maximaal te delen (en er zelf ook veel van te blijven leren).


SCRUM

De SCRUM methodologie zullen we verder verfijnen en integreren in onze organisatie. Zowel onze klanten als wijzelf zien steeds meer voordelen in deze werkwijze.


Internationaal

Onze internationale ambitie op het gebied van e-travel blijft groot. We merken dat we op alle continenten veel toegevoegde waarde hebben voor onze klanten. Daarnaast leren we veel van wat er wereldwijd wordt bedacht en geëxperimenteerd. Leuk om onze Nederlandse klanten hiermee te blijven verrassen!


Groei voor en met onze medewerkers

Het succes van PANGAEA wordt bepaald door onze enthousiaste en gemotiveerde medewerkers. Meer tijd voor opleidingen, seminars en persoonlijke ontwikkelingstrajecten zorgt ervoor dat PANGAEA die goede werkgever is die we willen zijn. De borrels, bedrijfsuitjes en de pingpong- en voetbaltafel dragen daar natuurlijk ook aan bij ;-)