Experimenteer met het juiste verzendmomoment

16-4-2014

Tijdstip is een belangrijke factor
Hoe krijg je de aandacht van de kantoorwerker via mail? Een belangrijke factor is het tijdstip, 23% van de verstuurde e-mails wordt binnen een uur worden geopend. De meeste nieuwsbrieven worden in de ochtend verzonden, tussen 6 en 12 uur. Een kleine 30% wordt na zessen verstuurd. Maar wanneer men op een bepaald tijdstip 5 verschillende nieuwsbrieven binnenkrijgt, gaat men selectief kijken welke nieuwsbrief gelezen wordt. Om deze reden is het zeker een goed idee om eens af te wijken van deze standaard verzendtijden. Per slot van rekening is het belangrijk om op te vallen en met zo min mogelijk concurrentie te maken hebben.
 
Volgens GetResponse is de kans dat een e-mail wordt gelezen het grootst tussen 8.00 en 9.00 uur en tussen 15.00 en 16.00 uur, wanneer de werkdag begint en eindigt. Na 20.00 uur volgt weer een kleine piek. Een slechte verzenddag is volgens GetResponse overigens de maandag. Dit doordat de werkweek dan net begonnen is en er vaak direct een vergadering ingedoken wordt. Woensdag en donderdag scoren beter.
 
Infographic
 
Mail wordt in het weekend vaak geopend
In weekenden worden nauwelijks e-mails verzonden. Het idee is dat de meeste mensen hun computer even met rust willen laten. Toch is dat beeld niet juist. Uit cijfers van Experian blijkt dat in weekenden mail vaker wordt geopend en er ook vaker wordt geklikt op aanbiedingen, men heeft uiteraard in de weekenden meer tijd voor dit soort zaken. De gemiddelde bestelling (volgens cijfers van 2012) is 189 dollar. Doordeweeks scoort alleen de donderdag (iets) hoger.
 
Haal meer uit uw nieuwsbriefcampagnes bij PANGAEA Internet Marketing
Uiteraard is het ideale verzendmoment voor elk bedrijf anders. Het is daarom ook zeker aan te raden om te testen met verschillende dagen en tijdstippen. Natuurlijk is niet alleen het tijdstip belangrijk, maar ook de onderwerpregel, inhoud en opmaak. Graag denken we bij PANGAEA met u mee om u te adviseren en de beste resultaten te behalen. Neem contact met ons op via info@pangaea.nl of bel 088-6123456. 
 
Bron: Nieuwsbrieven in het weekend, waarom niet? - Emerce