Sprekende website voor Intercultural Professionals

19-5-2015

Inside information

KIT Intercultural Professionals maakt deel uit van Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), een Nederlands multidisciplinair kennisinstituut dat onder anderen trainingen geeft voor internationale, economische en interculturele samenwerking. Hun visie: samenwerking verloopt het beste door stereotypes over culturen te negeren. In de website die PANGAEA heeft ontwikkeld wordt deze visie weerspiegeld door het gebruik van foto’s en verschillende interactieve elementen.

Een visie vertalen naar een website 

Hoe geef je als bedrijf concreet je product weer op een website? Zeker in het geval van een dienst zoals die van KIT Intercultural Professionals kan dit een lastige opgave zijn. Bij het webdesign van KIT Intercultural Professionals is daarom onder andere gekozen voor een immersieve video ervaring. Wanneer de bezoeker de homepage bekijkt, worden achter elkaar een aantal beeldvullende video’s van zakenrelaties afgespeeld. Dit geeft de bezoeker meteen een beeld van de diensten van KIT Intercultural Professionals. Aansluitend stuit de bezoeker op een slider met foto’s van de medewerkers van KIT Intercultural Professionals. Zij verzorgen de diverse trainingen en beantwoorden alle vragen. Dit verkleint de afstand tot de bezoeker en dus de potentiële klant. Eenzelfde methode wordt gebruikt bij de klantenreviews onderaan de pagina. De bezoeker ziet een foto van een klant waarachter de review zelf gelezen kan worden.

Benieuwd geworden? Neem een kijkje op de website van KIT Intercultural Professionals! 

 

Website voor Amsterdam Tropen Hotel

Al eerder heeft PANGAEA een responsive website voor het Amsterdam Tropen Hotel - ook verbonden met het KIT - ontwikkeld.
Het webdesign hiervan geeft een impressie van de sfeer van het hotel aan de hand van foto’s van het interieur en exotische kunstwerken.